Klaar voor onze magische tarotformule? Nog 4 plekken beschikbaar. Klik hier

Logo TarotHuis

In dit artikel

Werkboek Schaduwwerk deel 2

Leestijd: 2 minuten

Schaduwwerk klinkt erg mysterieus en eng, maar gaat het om het wegpeuteren van laagjes om uiteindelijk jezelf beter te leren kennen. Dit is het laatste deel uit een drieluik over schaduwwerk. Deel 1 was een een podcast over schaduwwerk en het werken met tarotkaarten. Het vervolg hiervan was deel 1 van een werkboek om je eigen schaduwkant beter te leren kennen. We sluiten het af met deel 2 van het werkboek

Wat is schaduwwerk?

Het principe van schaduwwerk komt van Carl Jung, een Zwitserse (1875-1961). In zijn visie gebruik je je schaduw om alles te verbergen wat je niet wenselijk aan jezelf vindt. Het zijn delen van jezelf die je afgewezen en onderdrukt hebt. Zoals emoties, karaktereigenschappen, herinneringen, geheimen, dromen, verlangens, angsten en impulsen.

Waarom aan de slag met je schaduwkant?

Als je iets wegstopt in je schaduw verdwijnt het niet. Het kan blijven woekeren en je leven – bewust of onbewust – blijven beïnvloeden. Bijvoorbeeld in je relaties met anderen, of met jezelf. 

Als tarotist beïnvloedt het ook de duidingen van je kaarten. Als je niet oppast, kleuren ze je vertalingen en loop je het risico je eigen onzekerheden te gaan projecteren op diegene voor wie je de kaarten legt.

Datgene wat je in de schaduw hebt gezet, is een wezenlijk onderdeel van jou. Door het te verbergen kun je het niet gebruiken en vaak hindert het je in je creativiteit en in het zijn van je authentieke ik.

Download deel 2 van het werkboek

Wil je jezelf beter leren kennen, download dan het werkboek Schaduwwerk met (tarot)kaarten. 

In deel 2 kijk je hoe je je angsten voor en onzekerheden over de toekomst kunt inzetten in positieve ervaringen. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter

Misschien ook interessant voor je

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Logo TarotHuis academie

Inloggen

Altijd het juiste legpatroon?

Download onze handige snelgids

Logo TarotHuis academie

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

Je kunt deze video niet kopen. Klopt dit volgens jou niet? Neem dan even contact met ons op.

Logo TarotHuis academie

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

Je kunt deze video niet kopen. Klopt dit volgens jou niet? Neem dan even contact met ons op.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday