Logo TarotHuis academie

De Magische Tarotformule

Goed leren werken met je tarotkaarten?

Tarotkaarten zijn magisch! De 78 kaarten geven je raad en inzicht. Ook werken ze inspirerend.

Voor veel mensen is het werken met de kaarten een echte uitdaging. Wat kan wel, wat kan niet en hoe zit het met al die betekenissen? Maar ook: welk legpatroon te kiezen, werken met goede vragen en hoe de kaarten om te zetten in een goed verhaal?

De hoeveelheid informatie over tarotkaarten is enorm. Als je wilt kun je je helemaal verliezen in de verschillende sociale media, websites en dikke tarotboeken. Je kunt er vele betekenissen vinden en ze kunnen erg behulpzaam zijn als je met je kaarten wilt leren werken.

Veel (nieuwe) tarotisten ervaren de beschikbare informatie als erg overweldigend en verwarrend. Tarotboeken en -websites spreken elkaar vaak tegen of gebruiken veel tekst om een kaart te beschrijven. 

Van leuk tijdverdrijf naar stofhappers, en glitters

Ook wij hebben vele jaren gewerkt met boeken en websites. In het begin ging dat goed. Het enthousiasme over de kaarten en de inzichten die we ermee kregen overheersten de hoeveelheid energie en tijd die we moesten stoppen in het opzoeken van de betekenissen. Hele avonden zaten we in de boeken te neuzen om een goede de juiste adviezen uit de kaarten te halen. Met een kopje thee of een wijntje erbij zorgde dat vaak voor leuke avonden. 

Na een tijd verdween helaas het enthousiasme. Het steeds weer op moeten zoeken van de betekenissen ging steeds meer tegenstaan. Net als de worsteling met het verbinden: door de hoeveel uitleg per kaart, was het maken van het verhaal erg veel werk. Laat de keuze voor een goed legpatroon en het stellen van de juiste vraag.

Resultaat: de kaarten lagen stof te vangen in de boekenkast. Zonde!

Als dit ook bij jou het geval is, helpen we je graag dit stof in glitter te veranderen. Zodat je opnieuw de magie van de tarot kunt ervaren. 

Onze oplossing is best eenvoudig: 

terug naar de basis en alle overbodige informatie loslaten. 

Het werken met de kaarten wordt hierdoor weer leuk.

Gestructureerde magie

Hoe je het beste de magie van de tarot kunt ervaren? Gestructureerd!

Dit roept bij sommigen vragen op: “Tarot wordt vaak gezien als spiritueel instrument. Hoe kun je dit gestructureerd leren?”

Dat tarot een spiritueel middel is, zijn we het zeker mee eens. Maar dat betekent niet gelijk dat het daarom ook zweverig moet zijn. Juist niet! Onze werkwijze kenmerkt zich als no-nonsens en nuchter. 

Wij gebruiken een gestructureerde aanpak bij het (leren) werken met de tarotkaarten. Deze aanpak zorgt ervoor dat je snel de betekenis van de kaarten onthoudt en weet hoe je het beste een legpatroon duidt. 

Deze aanpak zetten we succesvol in sinds 2015. Het heeft veel cursisten handvatten gegeven om te ervaren hoe leuk en makkelijk het is om met de kaarten te werken. 

Voor deze cursus hebben we de aanpak opnieuw tegen het licht gehouden en er een magische formule van gemaakt. 

We leren je een formule met vier hoofdingrediënten:

 1. de juiste betekenis
 2. het juiste legpatroon
 3. de juiste vraag
 4. een goede duiding van de kaarten

Over de Magische Tarotformule

De Magische Tarotformule is een online tarotcursus. De cursus bestaat uit 6 modules. Elke twee weken start een nieuwe module. Een module bestaat uit een live online kennissessie en een aanvullende kennisvideo. 

We hanteren een overzichtelijke groepsgrootte, zodat de livesessies voor iedereen te volgen zijn en er ruimte is om vragen te stellen. 

 

Lesmomenten (live kennissessies):

 • 18-09-2022: module 1
 • 02-10-2022: module 2
 • 16-10-2022: module 3
 • 30-10-2022: module 4
 • 13-11-2022: module 5
 • 27-11-2022: module 6
De lesmomenten vinden plaats op zondagmiddag, van 15.00 tot uiterlijk 16.30 uur. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan er nog een ander cursusmoment nodig zijn.
 

De modules van deze tarotcursus

Module 1. Het is als water en vuur (en lucht en aarde)

In deze module kijken we naar wat de tarot wel en niet is. We staan stil bij wat een goed deck is om mee te werken. We duiken ook gelijk de structuur van je tarotdeck in, zodat je deze kennis kunt gebruiken bij de rest van de modules. 

Legpatroon: werken met dagkaarten

Module 2. Op weg met De Dwaas 

In deze module staan we stil bij de geschiedenis van de tarotkaarten. En kijken we naar de verschillende tarotdecks die er zijn. We behandelen de eerste 11 kaarten van de grote arcana uitgebreid: De Dwaas tot en met Het Rad van Fortuin.

Legpatroon: de drie kaarten

Module 3. Het einde is het begin van een nieuwe reis

In deze module kijken we naar de andere kaarten van de grote arcana: Gerechtigheid tot en met De Wereld. Ook gaan we aan de slag met het stellen van een goede vraag. Want hoe beter de startvraag, hoe beter de kaarten je advies en inzicht kunnen geven. 

Legpatroon: het vierkant

Module 4. De dagelijkse gebeurtenissen in de tarot

In deze module staan de kaarten uit de kleine arcana centraal. Je ontdekt de structuur in deze 40 kaarten, zodat ze ineens een stuk overzichtelijker en begrijpelijker zijn. We kijken hierbij naar de relatie met de kaarten van de grote arcana en de tarotelementen uit de eerste module.  

Legpatroon: de hand (5 kaarten)

Module 5. Koninklijke kaarten

In deze module staan we stil bij de kaarten die veel tarotisten zweetdruppels bezorgen: de hofhouding! We helpen je deze 14 kaarten onder de knie te krijgen, zodat je ze goed in kunt zetten. 

Legpatroon: de hofhouding en andere kaarten

Module 6. De kers op de taart

In deze module kijken we naar symboliek op de kaarten: de kleuren, vormen en dieren. Ze helpen je een beter begrip te krijgen van de (korte) betekenis van de kaarten. We leren je tips en trucs om nog meer uit je kaarten te halen. 

Legpatroon: het Keltisch kruis

Geen boeken of websites meer nodig hebben voor de duiding van je kaarten levert je veel op. Bijvoorbeeld:

✅ Vrijheid: je kunt overal met je kaarten werken, zonder je tarotboek of -website er steeds bij te hoeven pakken.
✅ Creativiteit: je kunt makkelijker de kaarten onderling verbinden, omdat je je beperkt tot een basisbetekenis per kaart.
✅ Snelheid: niet meer alle kaarten eerst op moeten zoeken, maar je gelijk richten op het antwoord op je vraag. Dat scheelt heel wat (opzoek)tijd!

Kennis en kunde of intuïtie

Bij het leren werken met tarotkaarten zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Je kunt zelf heel goed aan de slag met boeken en websites. Er zijn er genoeg die je verder kunnen helpen. Houd er rekening mee dat dit veel tijd en energie van je vraagt. 

Wil je sneller resultaat, dan is het verstandig om een cursus te volgen. Hierbij zijn twee stromingen: 

 • kennis en kunde als basis
 • intuïtie als basis

Wij zijn van de eerste stroming: wij vinden dat kennis en kunde je vertrekpunt moet zijn. Daarboven op kun je je intuïtie en ervaring gebruiken om meer uit een legging te halen. 

Het is belangrijk dat je zelf een keuze maakt, waar jouw voorkeur naar uit gaat. 

Voor wie bedoeld?

Deze tarotcursus is voor iedereen die beter wil leren werken met de tarotkaarten. Of je nu een beginnende tarotist bent. Of een meer ervaren kaartlegger, die nog steeds worstelt met de betekenissen van de kaarten.

Het is wel belangrijk dat je gemotiveerd bent om tijd en energie te stoppen in je eigen ontwikkeling. En je onze tips en werkwijze ook daadwerkelijk gaat gebruiken.

Niet voor iedereen geschikt

Werk je uitsluitend intuïtief met je kaarten en wil je dit blijven doen, dan dan vragen we je je niet aan te melden voor onze cursussen. Wij hebben een andere visie op het werken met de tarotkaarten.

De manier hoe wij je leren met de kaarten te werken, bewijst zich in de praktijk. Onze cursussen zijn niet geschikt voor jou als je wilt vasthouden aan je (eigen) aangeleerde manier van werken, of je je niet – echt – wilt openstellen voor onze werkwijze. Samenwerken met ons heeft dan geen zin: het is zonde van jouw geld en onze energie.

Jij hebt invloed op je eigen ontwikkeling

Je bent nooit uitgeleerd als je met je tarotkaarten werkt. Er zit veel symboliek in je deck. En als je denkt dat je alles weet over je kaarten, ontdek weer een nieuwe laag en merk je dat je nog heel veel niet weet. 

We vinden het belangrijk dat je zelf invloed kunt hebben op dat wat je wilt leren. Vandaar dat er ook bij deze cursus veel ruimte is voor jouw inbreng. Voorafgaand aan elke les heb je de mogelijkheid om vragen en onderwerpen aan te dragen. Hierdoor kunnen we de modules nog beter bij jouw behoeften en wensen laten aansluiten. 

Voordelen van de online omgeving

De Magische Tarotformule maakt gebruik van onze TarotHuis academie. Dit is een online kennisomgeving. We hebben hierin alle voordelen van online leren met elkaar gecombineerd:

 • Via de online omgeving heb je toegang tot de video’s en opnames van de lessen. Hierdoor is het mogelijk om deze vaker te bekijken en op pauze te zetten als je aantekeningen wilt maken. 
 • Alle opnames worden ook als mp3-bestand aangeboden. Je kunt deze  downloaden, en op je gemak luisteren als je bijvoorbeeld in de auto of trein zit.
 • In de online omgeving kun je je vragen stellen en meekijken met vragen van andere studenten. 
Maar een online omgeving bij ons heeft nog meer voordelen:
 • In de online omgeving heb je geen afleiding (zoals wel bijvoorbeeld op Facebook). 
 • Alles vanuit huis, op je eigen tijd en in je eigen tempo.
 • Mocht er iets tussendoor komen, dan kun je altijd op je eigen tempo en moment de video’s (opnieuw) bekijken.

De TarotWerkplaats is via verschillende devices te bekijken

Wat kan de online leeromgeving je brengen?

Kennis delen

Kennis delenLeer van anderen wat voor hen het beste werkt

Samenwerking

SamenwerkingTrek samen op en maakt vriendschappen 

Feedback vragen

Feedback vragenStel je vragen en krijg hier feedback op

Successen delen

Successen delenNergens leer je zoveel van als van het delen van goede voorbeelden

Van elkaar leren

Leer van elkaarOntmoet anderen en ontdek wat je van elkaar te leren hebt

Netwerken

NetwerkenBreid je kennissenkring uit met inspirerende andere tarotisten

De bewoners van TarotHuis

Arjen

Arjen

Eddie

Eddie

Wij zijn Arjen en Eddie en, samen met verschillende (huis)dieren, zijn wij de bewoners van het TarotHuis. Je kunt bij ons terecht voor (online) tarotcursussen, -workshops en -consulten.

Net als vele anderen liepen wij bij de start van onze tarotavontuur vast in het leren werken met tarotkaarten. Er was zoveel informatie te vinden over de kaarten, dat we het erg ingewikkeld vonden om de betekenis van de kaarten te leren. We hebben ons er uiteindelijk doorheen geworsteld, maar zagen achteraf wel in dat er een veel eenvoudigere manier was…

Wij hebben daarom in 2015 de deuren van TarotHuis geopend. Vanaf dat moment geven wij onze eigen cursussen en workshops. Hierbij staan de korte betekenissen van de kaarten centraal. Dit zorgt voor een stevige basis bij onze cursisten. Sommigen vinden dit voldoende en anderen helpen we met een verdere verdieping. 

We krijgen van onze cursisten terug dat deze aanpak enorm helpt bij het leren werken met de kaarten. Ineens merken ze dat het (leren) werken met de tarotkaarten makkelijk en leuk is. 🙂

Eddie

Eddie

Arjen

Arjen

Veelgestelde vragen Magische Tarotformule

Dat kan tot en met zaterdagavond 9 juli 23.59 uur. Je kunt je tot dat moment nog aanmelden voor de speciale kortingsprijs. Eind augustus openen we de deuren opnieuw voor de normale (hogere) prijs. Dit jaar geven we deze cursus verder niet meer. Hoe dit volgend jaar zit, weten we eerlijk gezegd nog niet.

Sterker nog: na de eerste module kun je al een kaartje voor jezelf leggen. Op een gegeven moment merk je wanneer je klaar bent om ook voor anderen de kaarten te leggen. Het is verstandig om dit niet gelijk na de eerste module te doen. Dit omdat we in de andere modules ook stilstaan bij waar je rekening mee moet houden als je kaarten voor iemand anders legt.

We nemen de sessies op, zodat deze door de cursisten terug te kijken zijn. Of te bekijken, omdat iemand bijvoorbeeld niet aanwezig kan zijn. Deze opnames zijn alleen voor de deelnemende cursisten en worden niet openbaar gemaakt.

Het is inderdaad wel de bedoeling dat je ook tussen de sessies bezig bent met de kaarten. Bijvoorbeeld met legpatronen, of met de betekenis van de kaarten. In de weken dat er geen lesmoment is, is er een kennisvideo om te bekijken.

Dat klopt. Arjen en Eddie geven beiden les. Arjen pakt vaak de theorie op, en Eddie de legpatronen en maakt de vertaling naar de praktijk.

Tijdens de lessen behandelen we altijd de theorie en wordt er samen geoefend. Hierdoor is er ruimte voor vragen, voor feedback en om mee te kunnen kijken met legpatronen van anderen.

We rekenen ongeveer met 60 - 90 minuten. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan dit uiteindelijk korter of langer zijn.

Ons beeld is op dit moment: zo’n 10 tot 15 deelnemers per groep. Op die manier zijn er voldoende deelnemers om onderling interactie te kunnen hebben, en is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Alles wat we doen, staat in het teken van het leren duiden van de kaarten. De cursus bestaat in hoofdlijnen uit vier ingrediënten: de juiste betekenis, het juiste legpatroon, de juiste vraag en een goede duiding van de kaarten.

Elke module bestaat uit een live sessie, een kennisvideo en een werkboek. In dit werkboek kun je de informatie uit de live sessie en kennisvdeo verwerken.

Je krijgt automatisch toegang tot onze online omgeving. Hierin vind je onze TarotHuiskamer waar iedereen toegang tot heeft. Je vindt hierin onder andere onze wekelijkse legpatronen en andere tarotberichten. Bij de cursus hoort ook een speciale groep, waarin alleen de deelnemers van deze cursus zitten. Hier kun je ook contact hebben met andere deelnemers en met ons.

Gemiddeld waarschijnlijk minimaal zo’n 4 uur per week. Dit is inclusief de live sessie of de kennisvideo. Hoe meer tijd je aan de kaarten besteedt, des te sneller leer je goed met je kaarten te werken. Bijvoorbeeld door er elke dag (kort) mee bezig te zijn.

Wij werken met een korte basisbetekenis per kaart. Deze betekenis bestaat uit een paar woorden. We merken dat dit goed werkt. Het is ook prettig als je de kaarten een eigen naam geeft (op basis van de korte betekenis). Hierdoor gaat het onthouden van de betekenis nog beter. Tijdens de cursus besteden we hier aandacht aan.

Tijdens de cursus werken wij met de Rider Waite (Smith) Tarot. Dit deck wordt wereldwijd het meest gebruikt. Voor cursussen is het een prettig deck, omdat je de betekenissen op de kaarten kunt herkennen. Dat is niet bij alle tarotdecks het geval. Het is dus verstandig om dit deck aan te schaffen.

Dat krijg je inderdaad als je alle modules actief hebt meegedaan.

In deze cursus helpen we je een stevige basis te leggen. Daarna kun je je kennis verdiepen en/of meer oefenen met je kaarten. Hiervoor hebben we de TarotWerkplaats in het leven geroepen, waarbij je 2x per maand een live sessie kunt bijwonen. Afwisselend: een coachings- en kennissessie.

De live sessies zijn inderdaad via Zoom. Dat je hier nog niet eerder mee gewerkt hebt, is geen probleem. Het is makkelijk te leren.

Meld je aan voor de Magische TarotFormule

Kosten

De Magische Tarotformule kost eenmalig € 397. Of drie termijnen van € 140 per maand.

Merk je dat onze manier van werken niets voor jou is, dan kun je tot en met de tweede les de cursus opzeggen door ons hierover te mailen. Een reden hoef je niet op te geven. Je krijgt dan al je betaalde geld teruggestort.

Overzicht kosten:

 • normale prijs: € 397 eenmalig, of 3x € 140 per maand

Nog 4 plekken beschikbaar!

Stap 1. Al lid van onze TarotHuis academie?

Nog geen lid? Dan kun je deze stap overslaan. Bij stap 2 kun je een account aanmaken. 

Betaalmogelijkheden​

Stap 2. Kies hoe je wilt betalen

Maak hieronder een keuze uit hoe je wilt betalen: in een keer het volledige bedrag, of in drie maandelijkse termijnen.

of

Niet goed? Geld terug!

Wij staan 100% garant voor deze tarotcursus. Deze cursus bevat onze inzichten, kennis, ervaring en technieken die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan. Wij weten zeker dat je al snel ervaart hoe makkelijk en leuk het is om te (leren) werken met tarotkaarten.

Ervaar je dit niet voor de 3e les en wil je ermee stoppen? Dan krijg je van ons gegarandeerd 100% van je betaalde cursusgeld terug.

Logo TarotHuis academie

Inloggen

Logo TarotHuis academie

Aanmelden Magische Tarotformule

Meld je hieronder aan voor de Magische Tarotformule. En betaal de kosten in een keer termijn. 

Logo TarotHuis academie

Aanmelden Magische Tarotformule

Meld je hieronder aan voor de Magische Tarotformule. En betaal de kosten in drie maandelijkse termijnen.

Logo TarotHuis academie

Wil je ook kunnen rekenen met tarotkaarten?

Tijdens de kennissessie hebben we het rekenen met tarotkaarten verder verdiept. In deze sessie kwam alles samen. De geleerde kennis uit de kennisvideo en de aanvulling: het uitrekenen van verborgen hoofdboodschappen in tarotleggingen. 

Wil je je weten hoe je dit ook kunt doen? Voor 
€ 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

Je kunt deze video niet kopen. Klopt dit volgens jou niet? Neem dan even contact met ons op.

Logo TarotHuis academie

Je kennis over de hofhouding verdiepen?

Tijdens de kennissessie op 24 april 2022 hebben we de aanwezigen verder meegenomen in de wereld van de vier tarotfamilies. De gezinsleden kijken allemaal op een eigen manier naar het leven. Als je ze beter leert kennen, gaan ze je gegarandeerd verder helpen. 

In de kennissessie zijn we dieper ingegaan op dat wat elke tarotfamilie gemeenschappelijk heeft, en hoe dit zit met de gezinsleden individueel: de schildknaap, ridder, koningin en koning. 

Wil je je verder verdiepen in de symboliek van de hofhouding? Voor € 7,95 krijg je toegang tot de opnames van de kennissessie.

 

Je kunt deze video niet kopen. Klopt dit volgens jou niet? Neem dan even contact met ons op.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday